Dé weg naar fossielvrij asfalt.
header

Een klimaatneutrale infrastructuur voor 2030

Vanaf eind 2023 is Rijkswaterstaat de host van het CIRCUROAD-programma. CIRCUROAD past binnen het Transitiepad Wegverharding. Het doel van Rijkswaterstaat is om voor 2030 een klimaatneutrale en circulaire infrastructuur te hebben, waarbij materialen hoogwaardig worden hergebruikt.

Circulair: recycling en biobased bindmiddel

Circulair asfalt vraagt enerzijds om hergebruik en anderzijds om een alternatief voor het huidige fossiele bindmiddel, bitumen. De vervanging van bitumen door een biobased en/of

circulair bindmiddel vergt innovatieve technologieën waar CIRCUROAD-deelnemers hard aan werken. Zo zijn er proefvakken met verschillende samenstellingen en uit berekeningen blijkt dat een CO2 reductie van 75% mogelijk is. Alleen al in Nederland ligt 136.000 kilometer asfalt, dus het potentieel van deze innovatie is enorm.

Contact

Voor meer informatie over CIRCUROAD en mogelijkheden tot deelname kunt u contact opnemen met programmamanager Joop Groen via joop.groen@circuroad.nl of +31 (0)6 51 91 80 96 of Dineke van der Burg Dineke.vander.burg@rws.nl of +31 (06)15879673.